Позив здравственим радницима из дијаспоре да се јаве ради евиденције око потенцијалне помоћи Србији у борби са епидемијом корона вируса.

22. Мар 2020.

Београд, 22. март 2020 – Програм “Тачка повратка”, у сарадњи са Министарством спољних послова и дипломатско-конзуларним представништвима Србије, и уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП), позива слободне медицинске раднике и раднице у иностранству да пријаве своју расположивост уколико су спремни да се, ако устреба, привремено врате и својим знањем, искуством и вештинама помогну у борби са епидемијом корона вируса у Србији.

Услед растућег притиска на здравствени систем, у жељи да се на време припремимо и подржимо борбу за очување живота и здравља грађана Србије, позивамо све слободне здравствене раднике и раднице, лекаре, медицинске сестре, медицинске техничаре и друге здравствене стручњаке који се налазе у иностранству, да доставе информације о својој расположивости, као и конкретном стручном знању и искуству.

Ове информације користиће се ради евиденције капацитета, успостављања сарадње и потенцијалног конкретног волонтерског ангажмана у обезбеђивању помоћи најугроженијим грађанима у најкраћем могућем року.

Програм “Тачка повратка”, Влада Републике Србије и УНДП позивају све који желе да одговоре на овај позив да то учине попуњавањем онлине обрасца на адреси: tackapovratka.rs.

Medicinski doktor

Унапред се захваљујемо на вашој помоћи у ширењу овог позива како бисмо у што краћем времену досегли што већи број наших стручњака у дијаспори!

Контакт особа:

Ivan Brklјač
Direktor programa za cirkularne migracije – Tačka Povratka

young-family2

О програму за циркуларне миграције Тачка Повратка

Тачка повратка је платформа чија је мисија да српској дијаспори пружи информације о свим начинима ступања у контакт са Србијом, те могућностима за пружање помоћи као и циркулацији информација за појединце који желе да се врате у земљу.