О нама

Ми смо ту да будемо подршка повратницима који планирају повратак у земљу, пословни подухват или научну и стручну каријеру, да пружимо информације о свим начинима ступања у контакт са Србијом, помогнемо у остваривању сарадње са локалним талентима и изванредним иницијативама и дамо оквир за бољу комуникацију српског друштва у земљи и иностранству.

about-hero
about-mission

Мисија

Наша мисија је да умрежавањем и програмима успоставимо мост поверења између дијаспоре и Србије.

about-vision

Визија

Наша визија је отворено српско друштво засновано на размени знања и искуства.

Циљеви

O nama ciljevi
about-info

Мапирање и информисање

Препознавање високо-квалификованих појединаца и организација које окупљају ову циљну групу; рад на побољшању комуникације и повезаности између Србије и високо-квалификованих појединаца, са фокусом на двосмерну комуникацију која подразумева разумевање њихових потреба и информисање о приликама за повратак и/или сарадњу.

about-link

Умрежавање

Повезивање локалних партнера из јавног и приватног сектора са дијаспорским иницијативама и појединцима кроз програме који су усредсређени на сарадњу и иновације, уз изградњу мреже повратника и чланова дијаспоре који стварају, истражују, доприносе друштву у Србији.

about-tasks

Прописи и подстицаји

Идентификовање регулаторних препрека за повратак и сарадњу са дијаспором и повратницима ради формулисања измена постојећих позитивноправних решења и утицај на измену политика које се тичу повратка и/или сарадње са Србијом уз активну сарадњу са јавним и приватним сектором на иницирању подстицајних мера за повратнике и за јачање сарадње са Србијом.

about-growth

Улагање

Подржавање напора и иницијатива да се Србија представи као дестинација за потенцијална улагања дијаспоре и повратника кроз пружање релевантних информација о приликама и повезивање заинтересованих појединаца и организација са локалним партнерима.

about-promotion

Промоција

Промоција успешних примера повратника, дијаспорских организација, компанија и појединаца који су у сарадњи са локалним талентима и приликама уложили у развој друштва, науке и привреде у Србији.

Оснивачи

Тачка повратка је удружење чији су оснивачи „Српски предузетници“ и Научно технолошки парк Београд, уз подршку платоформе Србија ствара.

O nama osnivaci
O nama novosti

Новости и саопштења

Званична саопштења за јавност и новости Тачке повратка у хронолошком редоследу: