Студирај, усавршавај се или истражуј на најбољим универзитетима у Србији
Momak u krupnom planu sedi u čitaonici i dok drugi uče, on se zagledao u daljinu

Међународни реноме спрских високошколских установа, као и повезаност са програмима размене као што су Ерасмус Мундус и Ерасмус+ се значајно променио у претходној деценији. Дипломци из Србије редовно добијају стипендије као најбољи студенти да похађају мастер и докторске програме на најбољим светским универзитетима између осталог и због високог квалитета академских студија у Србији. Са модернизацијом високог школства, отвориле су се прилике за развој програма на енглеском језику, за размене са најбољим светским универзитетским центрима али и могућност за чланове дијаспоре да дођу у Србију и студирају на српском језику.

Са отварањем нових могућности, појавио се и низ питања у вези са поступком започињања студија у Србији, формалностима у вези са нострификацијом диплома, мобилношћу и изменом програма студирања као и питањима која су од значаја за живот студената овде. Најбитнија и најчешће поставЉена питања доступна су у наставку, а за све што представља недоумицу можете нас контактирати путем мејла info@tackapovratka.rs.

study-1

Пројекти од значаја за научно-истраживачки рад

Померање граница у квалитету студија нераскидиво је повезано са унапређењем научно-истраживачког оквира у Србији и центрима за изузетност који се промовишу као део великих међународних пројеката. Кроз адекватну подршку која се у претходним годинама искристалисала као суштинска за даљи развој научног и истраживачког потенцијала, у Србији су направљени значајни кораци унапред.

Студирање и научно истраживање

Релевантне информације о студијским програмима, акредитованим институцијама и свим осталим детаљима који вас могу интересовати налазе се у наставку.

Како изабрати прави факултет и универзитет у Србији, који су услови за упис у којим роковима се подноси документација често могу да буду питања која вас одврате од претраживања. Ми смо се на један систематизован начин објединили теме које су релевантне за упис основних студија у земљи са најбитнијим информацијама за даље истраживање.

Циљ прикупљених одговора је да пружи бољи увид у систем студирања и ресурсе које треба истражити ради даљег информисања.

study-card-1

Студирање у Србији

Ако вас интересују опште информације о студирању у Србији, погледајте линк испод:

Сазнај више
study-card-2

Истражуј у Србији

За докторске студије и истраживање погледајте списак најчешће постављених питања:

Сазнај више

На који начин функционише студирање на највишем нивоу академских докторских студија, које су предности Мастера 4.0 и шта је потребно за започињање научно-истраживачке каријере у Србији само су нека од питања која смо у претходном периоду добили од заинтересованих повратника.

Све одговоре треба посматрати као полазну тачку за даље истраживање, или као основ за тражење додатних информација – а ако мислите да ми можемо да вам помогнемо слободно нас контактирајте.

Центар за промоцију науке

Промовисање научних тема и достигнућа широј јавности кроз низ међународних пројеката и инцијатива је одвојио Центар за промоцију науке у Србији као посебан креативни и научни агрегат и инкубатор за нове идеје.

Сазнај више
study-2
study-3

Фонд за науку

Са идејом да се каналише подршка научно истраживачкој делатности у Србији, Фонд за науку основан је од стране Републике Србије као државна организација са овим мандатом. Кроз низ позива за финансирање пројеката који су усредсређени на изврност, одрживост и иновације Фонд за науку подржава ефикасне истраживачке тимове и омогућава нове приступе у решавању релевантних друштвених тема.

Сазнај више

Пријави се на наш "Newsletter"