tackapovratka.rs
tackapovratka.rs
Srbija
Destinacija
belgrade
Istraži mogućnosti / Kvalitet života

Rad od kuće (remote work) je u 2020. godini doživeo potpunu transformaciju i sa digitlnih nomada proširio se čak i na najtradicionalnije biznise koji su počeli da razmišljaju o radu van kancelarija. Mnoge kompanije se u svoje kancelarije neće vraćati do jeseni, neki čak do sledeće godine dok je deo lokacijski najnezavisnijih, svojim zaposlenima dao i dugoročnu opciju relokacije.

pročitaj više

hill
Istraži konekcije / Srbija i svet

Sa mogućnošću rada na daljinu, preselite se u Srbiju i ostanite povezani sa celim svetom. Aerodromi u Beogradu, Nišu i Kraljevu pružaju direktnu povezanost sa više od 70 destinacija u Evropi i svetu. Cirih, Frankfurt ili Stokholm nikad nisu bili bliži i lakše dostupni.

Za više informacija o letovima pogledajte sajt AirSerbia, kao i sajtove Beogradskog, Niškog i Kraljevačkog aerodroma.

nature
Istraži Srbiju / Predeli i priroda

Čari Srbije koju tek treba da upoznate čekaju da ih otkrijete jednu po jednu. Prošetajte se prirodom koja ostavlja bez daha, hodajte nekim stazama koje su još uvek skrivene i pronađite svoje novo vikend utočište na planini, pored reke ili kraj jezera.

inspiracija.srbijastvara.rs

Srbija
Infrastruktura i prednosti

Šta je neophodno za kvalitetan rad na daljinu ako živite u Srbiji?

meeting-1-1

Coworking

Ukoliko vam je potrebna kancelarija nekoliko puta nedeljno i želite da rad od kuće privremeno preselite u neki coworking prostor bilo gde u Srbiji, pronađite sve informacije na jednom mestu.

meeting-1-1

Coworking

Nazad
breakfast-1

Kafe kultura i laptop friendly lokali

Odličan Internet, dobra kafa i super uslovi za rad a nije kancelarija? Ovo je izbor mesta za rad van kuće koji su pogodni za rad na daljinu!

work-1

Moderne desk i office ponude

Ukoliko vaš posao zahteva da imate manju kancelariju samo za sebe i ne želite da delite prostor sa drugim coworking entuzijastima, ponuda desk i office modernih kancelarija je pravo mesto za vas.

radio-1

Internet provajderi i mobilne opcije

Pošto je brz i pouzdan internet na svakom koraku preduslov za adekvatan rad na daljinu, pogledajte ponude najvećih mobilnih operatera u Srbiji.

radio-1

Internet provajderi i mobilne opcije

Nazad
roll-1

Povremene office usluge, print i virtualni asistenti

Kada vam je potrebno da nešto iskopirate, skenirate, odštampate u velikom formatu ili kada vam prosto treba asistencija uživo ili virtuelno za lakše vršenje sopstvenog posla , pronađite pravu lokaciju i osobu za zadatak.

roll-1

Povremene office usluge, print i virtualni asistenti

Nazad
brain-1

Frilenseri i spoljni saradnici

Nekad je lakše deo posla ustupiti spoljnjem saradniku – osnovne informacije o dostupnim dizajnerima, programerima i drugim pružaocima digitalnih usluga objedinili smo na jednom mestu.

Srbija
Porodični život

Kako obezbediti kvalitetan život Vaše porodice u Srbiji?

kid-playing

Školovanje i obdaništa

work-office

Nastava na stranim jezicima

houses

Nekretnine i tržište stanovima

clening

Pomoć u kući, čuvanje dece

canoe

Aktivnosti u prirodi

kid-in-hospital

Privatno zdravstveno osiguranje

Elementi porodičnog života
Srbija
Prednosti za povratnike

Sa idejom omogućavanja lakšeg povratka u Srbiju, postoji niz pogodnosti u vidu poreskih olakšica za povratnike, pojednostavljenih carinskih procedura i kvota kao i mogućnosti za iniciranje poslovnog poduhvata, odnosno osnivanja startapa u Srbiji. Pregled najbitnijih propisa i beneficija je u nastavku:

borer-control Carina

Carinske olakšice

Ukoliko ste u inostranstvu bili duže od 10 godina, prilikom povratka u Srbiju oslobođeni ste u potpunosti plaćanja carina na uvoz ličnih stvari (izuzev automobila), a ukoliko ste u inostranstvu bili najmanje dve godine, oslobođenje na plaćanje carina za uvoz ličnih stvari obezbeđeno je u vrednosti do 20.000 EUR.

office-papers Porezi

Poreske olakšice

Srbija pruža poreske olakšice za vas i vaše poslodavce ukoliko odlučite da se vratite u Srbiju ili da u Srbiju investirate. VIše informacija o merama za podršku inovacijama na
mere_podrske_inovacijama.pdf

couple-outdoor Posao

Posao

Ukoliko tražite posao u Srbiji možete se obratite Nacionalnoj službi za zapošljavanje ili mnogim agencijama koje posreduju u pronalaženju posla u Srbiji:

NZS GiGroup

Infostud Adecoo

ManPower Trenkwalder

medical-office Zdravstveno osiguranje

Zdravstveno osiguranje

Ukoliko samostalno obezbeđujete sebi zdravstveno osiguranje, možete se osigurati preko mesečne uplate kod Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (rfzo.rs/ukljucivanje) ili preko neke od osiguravajućih kuća koje pružaju dobrovoljno privatno zdravstveno osiguranje.

WORLD
Employers
How will remote work from Serbia benefit your employees and your business?

We understand that moving to Serbia may open a number of topics pertaining to business, data collection and local standards of operation – that is why we are here to help with any information an Employer may need.

SRBIJA
Iskustva i preporuke

Zašto ste odabrali da živite i radite u Srbiji?

Marjan-Stojanovic

Marjan Stojanović

„Kad se podvuče crta, postoji samo jedno mesto koje čini moj identitet kompletno definisanim i ispunjava sve pore mog unutrašnjeg života. To je Beograd, to je Srbija.”

Masa-Njegovan

Maša Njegovan

„U Srbiji sam kako bih iskoristila pogodnosti rada na daljinu u solarnoj kompaniji koja nije prisutna na našem tržištu, uz bolji kvalitet života od onog koji sam imala u Velikoj Britaniji.“

Thiago-Ferreira

Thiago Ferreira

„Srbija mi pruža mogućnost da radim posao koji volim u opuštenoj prijateljskoj atmosferi uz mnogo skrivenih dragulja prirode za istraživanje.“

Prijavi se na naš Newsletter
#workfromhome #workfromserbia