Studiraj, usavršavaj se ili istražuj na najbolјim univerzitetima u Srbiji
Momak u krupnom planu sedi u čitaonici i dok drugi uče, on se zagledao u daljinu

Međunarodni renome sprskih visokoškolskih ustanova, kao i povezanost sa programima razmene kao što su Erasmus Mundus i Erasmus+ se značajno promenio u prethodnoj deceniji. Diplomci iz Srbije redovno dobijaju stipendije kao najbolјi studenti da pohađaju master i doktorske programe na najbolјim svetskim univerzitetima između ostalog i zbog visokog kvaliteta akademskih studija u Srbiji. Sa modernizacijom visokog školstva, otvorile su se prilike za razvoj programa na engleskom jeziku, za razmene sa najbolјim svetskim univerzitetskim centrima ali i mogućnost za članove dijaspore da dođu u Srbiju i studiraju na srpskom jeziku.

Sa otvaranjem novih mogućnosti, pojavio se i niz pitanja u vezi sa postupkom započinjanja studija u Srbiji, formalnostima u vezi sa nostrifikacijom diploma, mobilnošću i izmenom programa studiranja kao i pitanjima koja su od značaja za život studenata ovde. Najbitnija i najčešće postavlјena pitanja dostupna su u nastavku, a za sve što predstavlјa nedoumicu možete nas kontaktirati putem mejla info@tackapovratka.rs.

 

study-1

Projekti od značaja za naučno-istraživački rad

Pomeranje granica u kvalitetu studija neraskidivo je povezano sa unapređenjem naučno-istraživačkog okvira u Srbiji i centrima za izuzetnost koji se promovišu kao deo velikih međunarodnih projekata. Kroz adekvatnu podršku koja se u prethodnim godinama iskristalisala kao suštinska za dalјi razvoj naučnog i istraživačkog potencijala, u Srbiji su napravlјeni značajni koraci unapred.

Studiranje i naučno istraživanje

Relevantne informacije o studijskim programima, akreditovanim institucijama i svim ostalim detalјima koji vas mogu interesovati nalaze se u nastavku.

Kako izabrati pravi fakultet i univerzitet u Srbiji, koji su uslovi za upis u kojim rokovima se podnosi dokumentacija često mogu da budu pitanja koja vas odvrate od pretraživanja. Mi smo se na jedan sistematizovan način objedinili teme koje su relevantne za upis osnovnih studija u zemlјi sa najbitnijim informacijama za dalјe istraživanje.

Cilј prikuplјenih odgovora je da pruži bolјi uvid u sistem studiranja i resurse koje treba istražiti radi dalјeg informisanja.

study-card-1

Studiranje u Srbiji

Ako vas interesuju opšte informacije o studiranju u Srbiji, pogledajte link ispod:

Saznaj više
study-card-2

Istražuj u Srbiji

Za doktorske studije i istraživanje pogledajte spisak najčešće postavlјenih pitanja:

Saznaj više

Na koji način funkcioniše studiranje na najvišem nivou akademskih doktorskih studija, koje su prednosti Mastera 4.0 i šta je potrebno za započinjanje naučno-istraživačke karijere u Srbiji samo su neka od pitanja koja smo u prethodnom periodu dobili od zainteresovanih povratnika.

Sve odgovore treba posmatrati kao polaznu tačku za dalјe istraživanje, ili kao osnov za traženje dodatnih informacija – a ako mislite da mi možemo da vam pomognemo slobodno nas kontaktirajte.

Centar za promociju nauke

Promovisanje naučnih tema i dostignuća široj javnosti kroz niz međunarodnih projekata i incijativa je odvojio Centar za promociju nauke u Srbiji kao poseban kreativni i naučni agregat i inkubator za nove ideje.

Saznaj više
study-2
study-3

Fond za nauku

Sa idejom da se kanališe podrška naučno istraživačkoj delatnosti u Srbiji, Fond za nauku osnovan je od strane Republike Srbije kao državna organizacija sa ovim mandatom. Kroz niz poziva za finansiranje projekata koji su usredsređeni na izvrnost, održivost i inovacije Fond za nauku podržava efikasne istraživačke timove i omogućava nove pristupe u rešavanju relevantnih društvenih tema.

Saznaj više

Prijavi se na naš Newsletter