Pronađite posao

Na koji način je najbolje pristupiti rešavanju statusa posla u novog zemlji, je pitanje koje mnogi povratnici imaju. Od pronalaženja novih prilika, povezivanja sa pojedincima koji razmišljaju na sličan način do stvaranja novih izazova u poslovnom smislu – lista stvari koja se moraju završiti je poprilično duga. Administrativna podrška je uvek dobrodošla, i tom smislu smo želeli da damo neka gotova rešenja.

Stoga, ovi Vodiči su tu da pomognu sa skraćivanjem liste, ali i da omoguće Vama da preko nas dođete do one prilike koja će biti dodata motivacija da stvarate u Srbiji. Vaše internacionalno iskustvo, kontakti i obrazovaje čine Vas poželjnim kadrom u Srbiji – a opcija je sve više i više. Na toj raskrsnici stoji upravo Tačka povratka. Bilo da posle povratka planirate da nastavite sa dosadašnjom karijerom ili iskoristite priliku da osnujete svoj biznis, izvesno je da ćete svojom stručnošću i iskustvom doprineti razvoju Srbije. Ukoliko tražite novog poslodavca, dosta oglasa možete pronaći preko domaćeg sajta Infostud, ali i preko LinkedIn-a. Korisno je i da u potrazi za poslom aktivirate svoju profesionalnu mrežu ili je izgradite po dolasku.

Koji posao biste želeli da radite i u kojoj kompaniji?

Odabir adekvatnog posla, odnosno karijere je deo uspešne reintegracije u društvo. Da biste mogli da otkrijete povratak u Srbiju na pravi način i izbegnete deo koji može biti veoma stresan kao i samo preseljenje u novu zemlju, ostvarite kontakte pre dolaska i pokušajte da proširite mrežu poznanika i poslovnih partnera. Pogotovo ako ste u dijaspori proveli više vremena i niste upoznati sa svim promenama koje su se tokom godina dešavale, imate priliku da kroz našu mrežu napravite početnu bazu, dođete do pravih konekcija i omogućite sebi otvaranje jednog novog karijernog poglavlja.

Započinjanje ili nastavak poslovne karijere u Srbiji kao što znate povezano je sa nizom pitanja na koja smo se potrudili da pronađemo adekvatan odgovor i ponudimo one najbitnije informacije na jedan sistemačin i smislen način. Prethodna iskustva povratka i odlaska bila su inspiracija da napravimo sadržaj koji je pravljen za povratnike od samih povratnika.

Utisci povratnika

povratnik iz Velike Britanije

Zoran Milisavljević

Imao sam ideju gde bih radio u Srbiji, kako bi nastavio svoje istraživanje, i sa tim idejama sam došao kod ekipe iz Tačke povratka.

povratnica iz Španije

Katarina Jakovljević

Iako sam se u Barseloni dobro snašla, došla sam do sjajnih kontakata i imala odlične prilike - nekako, oduvek sam želela da budem među svojima, i da ovde razvijam i svoju karijeru ali i svoj privatni život.

Podcast Tačka povratka

Otkrijte priče uspešnih povratnika u jednom novom formatu.

Pronađite mentora

Pišite nam da Vas povežemo sa nekim ko je postupak već prošao.