Najbolja briga o Vašem kućnom ljubimcu

11 дец 2020
Tačka povratka

Vaš ljubimac imaće sve uslove za odličnu negu, ishranu i rekreaciju kada se budete vratili. U Srbiji je često da ljudi imaju pse i mačke, pa su veći gradovi dobrim delom prilagođeni da omoguće sve što je neophodno kućnim ljubimcima. Poslednjih godina, na inicijativu lokalnih vlasti u gradskim opštinama napravljeno je na desetine parkova za pse (u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Subotici, Kruševcu i Leskovcu), a pored slobodne šetnje po ulicama sve više je „pet-friendly“ kafića, salona lepote i tržnih centara. Sve što Vam treba od hrane, opreme i igračaka lako ćete pronaći u velikim supermarketima i mnogim prodavnicama za kućne ljubimce koje se u većim gradovima zaista nalaze na svakoj opštini. 

Proverene veterinarske ambulante širom Srbije pružaju vrhunsku stručnu negu, a na raspolaganju su Vam i pansioni za pse ili mačke kada morate da otputujete, a želite da budete uvereni da je Vaš ljubimac siguran i bezbrižan. Takođe jedan broj dežurnih veterinarskih ambulanti radi hitne intervencije 24h dnevno, u toku cele godine, što znači da i za praznike možete da računate na podršku stručnjaka kada su ljubimci u pitanju.

Na kraju, neki gradovi, kao što su Beograd i Novi Sad, uredili su pitanje držanja kućnih ljubimaca zasebnim odlukama koje su na snazi, a koje mogu biti od pomoći za neka specifičnija pitanja.