O nama

Tačka povratka – razmenom znanja do novih prilika.

 

Mi smo tu da budemo podrška povratnicima koji planiraju povratak u zemlju, poslovni poduhvat ili naučnu i stručnu karijeru, da pružimo informacije o svim načinima stupanja u kontakt sa Srbijom, pomognemo u ostvarivanju saradnje sa lokalnim talentima i izvanrednim inicijativama i damo okvir za bolju komunikaciju srpskog društva u zemlji i inostranstvu.

Sa idejom da se bolje povežemo sa visoko-kvalifikovanih pojedincima i organizacijama koje okupljaju ovu ciljnu grupu, sa posebnim fokusom na dvosmernu komunikaciju koja podrazumeva razumevanje njihovih potreba i informisanje o prilikama za povratak i saradnju, pristupili smo izradi Vodiča koji su pred Vama.

Priče koje inspirišu, povratnici čiji životi predstavljaju veliki uspeh za našu zajednicu i lokalne incijative koje su predivan primer cirkularne migracije pokušali smo da predstavimo i u jednom novom formatu, u razgovoru sa pojedincima koju su svoj put bili spremni da podele.

Podelite, komentarišite, predlažite i uživajte u inspirativnim razgovorima o životu u dijaspori, povratku u Srbiju i izazovima koje nosi život cirkularnih migranata.

Vodiči za povratnike su razvijeni u saradnji sa Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu – link.

Podcast Tačka povratka

Otkrijte priče uspešnih povratnika u jednom novom formatu.

Pronađite mentora

Pišite nam da Vas povežemo sa nekim ko je postupak već prošao.