Poziv zdravstvenim radnicima iz dijaspore da se jave radi evidencije oko potencijalne pomoći Srbiji u borbi sa epidemijom korona virusa.

22. Mar 2020.

Beograd, 22. mart 2020 – Program “Tačka povratka”, u saradnji sa Ministarstvom spolјnih poslova i diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije, i uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), poziva slobodne medicinske radnike i radnice u inostranstvu da prijave svoju raspoloživost ukoliko su spremni da se, ako ustreba, privremeno vrate i svojim znanjem, iskustvom i veštinama pomognu u borbi sa epidemijom korona virusa u Srbiji.

Usled rastućeg pritiska na zdravstveni sistem, u želјi da se na vreme pripremimo i podržimo borbu za očuvanje života i zdravlјa građana Srbije, pozivamo sve slobodne zdravstvene radnike i radnice, lekare, medicinske sestre, medicinske tehničare i druge zdravstvene stručnjake koji se nalaze u inostranstvu, da dostave informacije o svojoj raspoloživosti, kao i konkretnom stručnom znanju i iskustvu.

Ove informacije koristiće se radi evidencije kapaciteta, uspostavlјanja saradnje i potencijalnog konkretnog volonterskog angažmana u obezbeđivanju pomoći najugroženijim građanima u najkraćem mogućem roku.

Program “Tačka povratka”, Vlada Republike Srbije i UNDP pozivaju sve koji žele da odgovore na ovaj poziv da to učine popunjavanjem online obrasca na adresi: tackapovratka.rs.

Medicinski doktor

Unapred se zahvalјujemo na vašoj pomoći u širenju ovog poziva kako bismo u što kraćem vremenu dosegli što veći broj naših stručnjaka u dijaspori!

Kontakt osoba:

Ivan Brklјač
Direktor programa za cirkularne migracije – Tačka Povratka

young-family2

O programu za cirkularne migracije Tačka Povratka

Tačka povratka je platforma čija je misija da srpskoj dijaspori pruži informacije o svim načinima stupanja u kontakt sa Srbijom, te mogućnostima za pružanje pomoći kao i cirkulaciji informacija za pojedince koji žele da se vrate u zemlјu.